Πάτμος

H «Ιερουσαλήμ του Αιγαίου»

Αυτό το ιερό νησί σε σχήμα ιππόκαμπου με την πολυσχιδή ακτογραμμή, τα ακρωτήρια και τους όρμους είναι το βορειότερο των Δωδεκανήσων. Το 1999 κηρύχθηκε «Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς» από την Unesco.

Οι μεγαλύτεροι οικισμοί του νησιού είναι η Χώρα, που είναι χτισμένη γύρω από το Κάστρο-Μοναστήρι του Ιωάννη Θεολόγου, η Σκάλα με το λιμάνι του νησιού, ο Κάμπος και ο Γροίκος.

Οι διακοπές στο νησί της Πάτμου είναι μια ξεχωριστή εμπειρία διότι συνδυάζει τη θρησκευτική κατάνυξη, το αιγαιοπελαγίτικο τοπίο, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τις ιδιαίτερες παραλίες και αρκετές επιλογές για καφέ, φαγητό και διασκέδαση.

Πως θα φτάσετε στην Πάτμο

Εδώ και πολλά χρόνια καταφθάνουν στην Πάτμο επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο για ν’ απολαύσουν τις όμορφες παραλίες της, τα εκλεπτυσμένα εστιατόριά της και τη φυσική της ομορφιά.
Άν και θέρετρο των VIPs από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η Πάτμος παραμένει ανέπαφη από το σύγχρονο τρόπο ζωής και το μαζικό τουρισμό. Αυτή ακριβώς η γαλήνια ατμόσφαιρα είναι ίσως και το μεγαλύτερο θέλγητρο του νησιού.

Η Πάτμος δε διαθέτει αεροδρόμιο. Μπορείτε να φτάσετε στην Πάτμο με πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 7 ώρες. Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τις παρακάτω ιστοσελίδες:

Ημερήσιες Εκδρομές

Λειψοί: Με το καραβάκι από τη Σκάλα μπορείτε να επισκεφθείτε το γειτονικό μας γραφικό νησί των Λειψών.

Μαράθι – Αρκιοί: Δυο νησάκια σε απόσταση μιας ώρας από την Πάτμο. Τα καραβάκια από το λιμάνι της Σκάλας θα σας μεταφέρουν εκεί αλλά και σε μαγευτικές παραλίες όπως το Ασπρονήσι, το Μακρονήσι και τα Τηγανάκια.

© Stefanos Katsaros 2024 · All Rights Reserved · Supported by Michael Atsas

This is a staging enviroment